Tips voor social video

Tips voor social video

Nicola Mendelsohn, de VP van Facebook voorspelt dat in de komende vijf jaar sociale media vooral “video, video, video” zal zijn. Daarom is het moeilijk om video te negeren in je marketing strategie. Dus als je aan de slag wilt met social video zijn hier 6 tips.


Live streamen

Een van de belangrijkste kenmerken van social is dat je kunt deelnemen aan relevante gesprekken met je publiek over de nieuwste trends. Gebruik bijvoorbeeld Facebook live of Periscope voor productlanceringen, evenementen of geef achter de schermen inzicht in je merk. Een Q&A met je publiek brengt social video tot leven, en hiermee kweek je ambassadeurs voor je merk.

Zorg voor emoties

Het publiek wordt constant gebombardeerd met video’s. Dit betekent dat je aansprekende content moet maken dat wat toevoegt aan de doelstellingen van je doelgroep. Denk als een uitgever waarbij elke seconde telt met video’s die een emotionele snaar raken en je wordt beloond door je publiek. Er zijn trouwens meer emoties dan geluk en verdriet, zoals het verlangen naar promotie, de fear of missing out (FOMO), en goedkeuring van je peergroep.

Stomme films

Als je de video zonder geluid zou afspelen zouden je kijkers dan nog steeds de belangrijkste punten van de video begrijpen? Het is de moeite waard om hierbij stil te staan omdat 85 procent van de Facebook-video’s worden bekeken zonder geluid. Het toevoegen van ondertiteling of ‘Calls to Action’ kan een oplossing zijn, de video starten met een slim intro kan kijkers verleiden om het geluid aan te zetten. Hierbij kun je denken aan iemand die naar zijn oor wijst of geluidloos naar je staat te schreeuwen.

Niet te lang


De discussie over de perfecte lengte van een video zal nog wel even doorgaan. Een interessante TEDx video mag best een 30 min. duren, maar meestal is minder meer, zeker bij social video. 1 Minuut is genoeg om een ​​boeiend verhaal te vertellen, te vermaken, te informeren. Om het leven gemakkelijker te maken, kunt je bestaande content in stukjes knippen en deze gebruiken om je doelgroep te sturen naar meer gedetailleerde video’s verderop in de customer journey.

Native video

De algoritmen van sociale netwerken hebben een voorkeur voor die direct is geüpload naar hun kanaal als native video, in plaats van een linkje naar Vimeo of Youube. Geuploade video speelt automatisch af en daardoor hebben bezoekers meer kans om naar de video te kijken.Verspreiding via owned, paid en earned

Om ervoor te zorgen dat je video het publiek krijgt dat het verdient, maak je een plan om de video te verspreiden via owned, paid en earned media kanalen. Sociale media moeten meer en meer gezien worden als een reclame-platform om je bereik te vergroten naar nieuwe prospects. Organisch blijft natuurlijk belangrijk dus kies de juiste titel en video omschrijving om de voor jou relevante doelgroep te bereiken.

Trackback from your site.