Waarom een uitleganimatie?


Sneller duidelijk

Sneller duidelijk

Websitebezoekers willen snel informatie over uw product of dienst. Welk probleem lost het op? Hoe werkt het precies en wat zijn de voordelen?

Beter onthouden

Beter onthouden

Mensen onthouden 10% van wat ze horen, 20% van wat ze lezen en wel 80% van wat ze zien. Daarbij is 90% van de informatie die naar de hersenen wordt gestuurd visueel.

Groot bereik

Groot bereik

Via social media verspreid een uitleganimatie zich snel over het internet. Denk bijvoorbeeld aan Youtube, Facebook en LinkedIn.


Diverse stijlen


Maatwerk

Deze uitleganimaties zijn ware kunststukjes. Met name de overgangen tussen de scenes vergen veel creativiteit. We maken er een sport van om iedere keer het wow-effect te bereiken.

Flex

De Flex stijl is onze meest populaire stijl. De figuurtjes hebben een zij-aanzicht en de armpjes en beentjes van de uitleganimaties kunnen bewegen waardoor bijvoorbeeld lopen mogelijk is. Desgewenst geven we de figuurtjes een uniek design.

Flow

De Flow stijl maakt geen gebruik van (bewegende) poppetjes, maar van infographics en iconen. De uitleganimaties hebben daardoor een zakelijker karakter.

Blocks

De Blocks stijl is qua techniek iets eenvoudiger. De figuurtjes zijn rechthoekig, hebben een voor-aanzicht en kunnen armen en benen niet bewegen. Uitleganimaties in deze stijl kan sneller gemaakt worden.

Werkwijze


Opdrachtgevers weten bij de productie van een animatie altijd precies wat ze kunnen verwachten. Daar hebben we namelijk een storyboard tool voor ontwikkeld.

Met de storyboard software kan de klant de productie van de uitleganimatie volgen. Hij ziet de designs in combinatie met de voice-over tekst en weet dus vooraf hoe de animatie eruit gaat zien en kan tijdig bijsturen.

Storyboard tool


VOORBEELD ANIMATIES

Incassomachtigen
Gemeentelijke Communicatie
PopUp Fleet

Zivver 300x150
Expertise Centrum
Buza 300x150 2
Ideal 300x150
Igopost Logo 300x150
Quantore 300x150
Tempo Team 300x150
Vng 300x150
Emerce 300x150