Explanimations

Explanimations zijn animaties waarin in 1 tot 2 minuten een product of dienst wordt uitgelegd. Het doel van een explanimation is om het product op een snelle en makkelijke manier te introduceren bij de doelgroep.

Websitebezoekers lezen namelijk niet alle teksten. We zorgen ervoor dat onze explanimations interessant, grappig of innovatief zijn zodat te maken dat de kijker geboeid verder wil kijken zonder dat het veel tijd kost. Hij of zij zal uw product of dienst daardoor veel beter onthouden.


Animatie: Waarom een explanimation?


Werkwijze stappenplan


1. Concept

1. Concept

We starten met een brainstormsessie waarin we alle in en outs over het onderwerp willen weten. We willen ook weten of er brand guidelines zijn waar we rekening mee moeten houden. Zoals bepaalde kleurcombinaties en lettertypen.
2. script

2. script

De volgende stap is schrijven van een script. Het script bepaalt de inhoud van de Explanimation. We weten dan hoe we het verhaal gaan vertellen. We stemmen het script altijd af met de klant voordat we verder gaan met het storyboard.
3. Storyboard

3. Storyboard

Het storyboard is een verzameling van schetsen van de uitleganimatie. We werken uit wat in de conceptfase is afsproken. Als het storyboard klaar is wordt het altijd eerst afgestemd met de klant voordat we met de volgende fase beginnen.
4. Voice-over

4. Voice-over

Een professionele stem zorgt voor de voice-over. We werken samen met zakelijke, vrolijke, grappige of hippe voice-overs. Er is genoeg om uit te kiezen.
5. Productie

5. Productie

De productiefase is het moment waarop de explanimation tot leven komt. De ontwerpen worden uitgewerkt en beweging toegevoegd.
6. Oplevering

6. Oplevering

Als de explanimation klaar is wordt deze voorgelegd aan de klant, er is dan nog ruimte om kleine wijzigingen te maken. Na akkoord worden de sound effects toegevoegd. Deze geluiden zorgen ervoor dat de uitleganimatie nog dynamischer wordt.

Zivver 300x150
Expertise Centrum
Buza 300x150 2
Ideal 300x150
Igopost Logo 300x150
Quantore 300x150
Tempo Team 300x150
Vng 300x150
Emerce 300x150